Bébikém már boldogan tolja befelé a gyümölcsöt, itt az idő tehát, hogy valami "főétel" félével is megismerkedjen. A listám szerint az első zöldségek a krumpli és a sárgarépa. Úgy gondoltam először a sárgarépa kerüljön terítékre, mivel (itt jön a trükk) a színe a barackéra hasonlít, így a gyermek nem gyanakszik annyira :D
Mikor a sárgarépát kóstoltattam épp egy hosszabb szabadságunkat töltöttük a nagyszülőknél, ahol sem almareszelőnk, sem turmixgépünk nem volt. Igen nagy fejtörést okozott, hogy hogyan készítsem Bébike számára elfogadhatóra. Az első próbálkozásom csúfos kudarcot vallott, mikor az omlósan puhára főtt répát villával törtem össze, Bébike undorodva tolta ki a nyelvével. Másnap előbb apróra szereltem, s csak azután főztem meg, ez sem nyerte el a tetszését. (Tudom, hogy nem az ízével volt a probléma, mert a répalevet meg csak úgy itta! )
Végül beszereztünk egy turmixgépet és ez minden problémánkat megoldotta.
Sárgarépás tízórai
A megmosott és meghámozott sárgarépát kb egy centis karikákra vágom, és 3-4 karikát puhára főzök. Egy egész almát és egy fél barackot meghámozok, és a turmixgépbe teszek, mellézuttyintom a főt répát, és a többit a gépre bízom:) Ilyen egyszerű.
Másnap fordíthatunk az arányokon (egész barack és fél alma) és a répa adagon is növelhetünk egy kicsit:)
További lehetséges kombinációk: alma+répa, őszibarack+répa.
Én megpróbálkoztam csak répával is (nyilván ezt már akkor, amikor ebédre adtam) de Bébike nem kimondottan díjazta ezt az ötletet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése