2012. szeptember 10., hétfő

Fehérrépa- püré

Az egyik délelőttön megdöbbenve tapasztaltam, hogy előzőleg elszámoltam magam, és kevesebb sárgarépát vettem, mint fehéret, ilyenformán pedig aznapra már a narancssárga finomságból nem maradt. Nem tudtam mit tegyek, boltba, vagy a piacra lemenni esélytelen, Bébike épp a délelőtti szundizását abszolválja, egyedül nem hagyhatom. Úgy összepakolni a gyereket pedig nem tudom, hogy azzal ne ébresszem fel. Ha pedig felébredt, akkor már nyűgös, és korábban követeli az ebédjét, amivel kész sem lennék addigra.

Nem volt más választásom, döntöttem. Bébike fehérrépát fog enni krumplival és kész. De hogy ne legyen olyan unalmas, kipróbálok benne egy kis fűszert is. A védőnéni úgyis engedélyezte a kapros-tökfőzeléket, és hogy ne adjak két újat egyszerre, most bevetem a fűszernövényt.
Döntésem egész jónak sikerült, s ugyan gyermekem nem ette meg teljesen a főztömet, de a nagyját azért betermelte.

Hozzávalók:
1 kis szem krumpli
2 egész fehérrépa
1 kis ág kapor

A krumplit és a répát a szokott módon összefőztem. Mikor a krumpli már szétesőben volt, mellédobtam a megmosott kaprot, és hagytam még 5-10 percig együtt főni. Eközben fenséges illat töltötte be a levegőt. A répának magában is isteni az illata, de a kaporral valami fantasztikus.
Mikor elkészült, a szokott módon leturmixoltam.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése