2012. szeptember 20., csütörtök

Mire jó a gesztenye?

Például sűrítésre :) Használhatjuk főzelékhez, húshoz, de gyümölcshöz is. Igazán sokoldalú.:)

Mivel ilyentájt még nem kapható friss gesztenye (igazság szerint én ádventnél korábban még sosem láttam, akkor is csak az utcai gesztenyesütőknél) az én választásom a fagyasztottra esett. A boltokban kapható natúr változatban, ami csak gesztenyét tartalmaz, igaz az ára kb. a duplája, mint a "megszokott" püréknek (amik nem csak cukrot, de egyéb adalékanyagot is tartalmaznak).

Nem tudom, a ti fagyasztótok milyen, de az enyém ha nem is azonnal, de pár óra alatt kőkeményre fagyaszt bármit. Mivel Bébike a maga 7 kilójával nem eszik meg egyszerre negyed kiló gesztenyét, így mindenképpen darabolni kell, viszont egy fagyott tömbből ez lehetetlen.
Az én bevált módszerem, hogy miután hazatértünk a boltból rögtön feldarabolom, amennyire lehet egyformán, 10 kockára vágom, és így fagyasztom le.

Főzelékhez, húshoz mehet egyenesen a fagyasztóból, a forró ételben gyorsan felolvad, és csak el kell keverni. Gyümölcshöz, vagy tejpéphez adva viszont nem árt kicsit korábban kivenni a fagyasztóból, hogy puha legyen.

Az első alkalommal én magában adtam Bébikének , 1-2 kiskanállal. Nem mondhatnám, hogy túlságosan díjazta az ötletet, de később, mikor mással is kevertem, akkor nagyon szerette.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése